Jaap La Lau, Keurslager

Gourmet- steengrill en fondue

Ligt er elke keer hetzelfde in het gourmetpannetje? Dat is niet nodig! Kijk maar eens bij onze recepten. Dan ben je klaar voor een avondje culinair gourmetten. Met een gourmetstel kun je namelijk veel meer kanten op dan het traditionele speklapje, de minislavink of kipfilet. Ooit gedacht aan dadels? Pita? Ananas of varkenshaas? 

Gourmet populair

€ 7,50 per persoon - 350 gram

  • Biefstuk
  • Varkens fricandeau
  • Kipfilet
  • Hamburgertje
  • Tartaartje
  • Fakkeltje
  • Shoarmareepjes

Gourmet speciaal

€ 7,95 per persoon - 350 gram 

  • Kogelbiefstuk
  • Varkenshaas
  • Kipfilet
  • Hamburgertje
  • Tartaartje
  • Fakkeltje
  • Biefstukreepjes

Fondue

€ 6,95 per persoon - 250 gram 

  • Biefstuk
  • Varkensfricandeau
  • Kipfilet
  • Gekruide fricandeau
  • Tartaatballetjes
  • Vinkjes

Steengrill

€7,50 per persoon - 350 gram

  • Biefstuk
  • Varkens fricandeau
  • Kipfilet
  • Hamburgertje
  • Tartaartje
  • Fakkeltje
  • Shoarmareepjes

Veilig gourmetten - Tips bij spiritusbranders

Voor uw eigen veiligheid.... vul uw spiritusbrander niet aan tafel bij. Neem de brander apart op een veilige plaats. Doof de vlam als deze nog brandt. Wees voorzichtig met kinderen. Geef hen een eigen plekje met bijvoorbeeld een elektrisch gourmetstel. Vergeet uw emmer water en de natte doek niet. 
Wij wensen u veel gourmetplezier.

Goede voorbereiding
Bij gourmetten en steengrillen is een goede voorbereiding niet het halve, maar bijna het hele werk. Al het snijwerk, het marineren, het maken van sausjes en het verdelen over schaaltjes, kunt u al veel eerder doen. Zet alles afgedekt in de koelkast. Geef het vlees wel ongeveer een half uur de tijd om op kamertemperatuur te komen. Dan bakt het beter bruin.

Veilig gourmetten: tips

  • Zet het apparaat op een stevige, vlakke ondergrond en pas op voor vlugge kinderhandjes. Plak het snoer eventueel vast aan een tafelpoot. 
  • Laat de lavasteen van een elektrische steengrill een half uur van te voren voorverwarmen. 
  • Iedereen strooit wat zout op de hete steen en legt daar een stukje vlees op. Het zout kruidt het vlees en zorgt er tevens voor dat het vlees minder aanplakt. Na twee tot drie minuten is de onderkant knapperig bruin gebakken. Strooi weer wat zout op de steen, draai het stukje vlees om en laat het nog twee minuten bakken. 
  • Voorkom dat er sausjes op de steen belanden want die gaan aanbakken, verbranden en roken. Veeg de steen van tijd tot tijd schoon met keukenpapier of krab aanbaksels weg met een houten spatel. 
  • Gebruik bij het gourmetten niet te veel boter of olie. 
  • Bak de sausjes niet mee. 
  • Bak varkensvlees altijd helemaal gaar. 
  • Kook lever even voor om spetteren te voorkomen.

Jaap La Lau, Keurslager

Prins Bernhardstraat 21
2396GA Koudekerk aan den Rijn
0713416426

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten