Alleen rundvlees van volwassen runderen die afkomstig zijn van een gecertificeerd vleesveebedrijf komen in aanmerking voor het Robuust kwaliteitsmerk. KDR steunt samen met de Nederlandse vleesveesector initiatieven om het aantal natuurlijke geboorten bij luxe vleesrassen te vergroten.
KDR kiest voor duurzaamheid van de totale keten ten gunste van het welzijn en de gezondheid van de dieren, het verantwoord en duurzaam omgaan met het milieu en grondstoffen en ten gunste van een duurzame bedrijfsvoering van de vleesveebedrijven. Duurzamer kan bijna niet!
Op11 november 2013 heeft Keurslager Jaap La Lau, te Koudekerk aan den Rijn, een overeenkomst gesloten met de Stichting Keten Duurzaam Rundvlees. Dit betekent dat vanaf dat moment Keurslager Jaap La Lau zich verplicht om al het rundvlees dat in zijn Keurslagerij verkocht wordt, te laten voldoen aan de regels verbonden aan het keurmerk “Keten Duurzaam Rundvlees”, dus van rundergehakt, hamburger en riblap tot en met de haasbiefstuk.
De “Keten Duurzaam Rundvlees” is gebaseerd op de volgende 4 transparante uitgangspunten: