Gehakt van Keurslager Jaap La Lau van uitstekende kwaliteit

Keurslager Jaap La Lau te Koudekerk aan den Rijn heeft een Oorkonde Rundergehakt ontvangen. Het gehakt werd op een onaangekondigd moment gekeurd en beoordeeld met het cijfer 10. Deze waardering leverde keurslager La Lau de speciale Oorkonde op.

Het onafhankelijke kwaliteitsbewakingsbureau, KBBL te Wijhe, onderzocht het gehakt op kwaliteit, versheid en hygiëne. Jaap La Lau en zijn medewerkers zijn zeer tevreden met de beoordeling van zijn ambachtelijke product. “een smakelijk product kan alleen bereikt worden indien de basisingrediënten van uitstekende kwaliteit zijn”.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van de Keurslagerorganisatie. “Bij de Keurslager kun je altijd iets meer verwachten en dat geldt ook voor de betrouwbaarheid van de kwaliteit van de producten. Om deze betrouwbaarheid te waarborgen en te handhaven houden we onze 555 leden scherp met diverse onverwachte keuringen”.

Deze productkeuring maakt deel uit van de jaarlijkse Hygiënekeuring. Deze score bepaalt, tezamen met de resultaten van de Formulekeuring, of Keurslager Jaap La Lau zich weer een jaar lang “Keurslager”mag noemen.

Rookworst van Keurslager Jaap la Lau weer met GOUD bekroond!

De landelijke Keurslager rookworstkeuring vond dit jaar plaats op een stormachtige dag. Ideaal weer om de kwaliteit van de Keurslager rookworsten te bepalen. Een deskundige vakjury keurde de rookworsten op diverse punten en concludeerde dat de ambachtelijke rookworst van Keurslager Jaap la Lau uit Koudekerk aan den Rijn van hoge kwaliteit is. De rookworst van Keurslager la Lau werd met GOUD – en de maximale score van 100 punten! – bekroond.

Elk jaar weer steekt Keurslager Jaap la Lau veel tijd in het perfectioneren van de rookworst. Een vakman gaat nu eenmaal altijd voor het lekkerste product. “Om de beste kwaliteit te garanderen laten we onze rookworsten altijd door een onafhankelijke jury keuren. We maken onze rookworsten met grote zorg: van het kruiden van het beste vlees, tot het roken in onze rookkasten.”, vertelt Jaap

Goud in handen
De keurmeesters testten de rookworst onder andere op smaak, geur, samenstelling en uiterlijk. “Een rookworst moet uiteraard goed van smaak zijn en de darm goed gevuld en mooi goud/geel van kleur. Verder is het belangrijk dat de typische rooksmaak en geur in voldoende mate aanwezig zijn. Dat maakt een rookworst tot een echte ambachtelijke Keurslager rookworst”, aldus Keurslager Jaap la Lau. “Onze rookworst voldoet aan al deze eisen, dus hebben we van de vakjury het goudkeur certificaat ontvangen”, vertelt de gedreven ondernemer.

Jaarlijkse rookworstkeuring
De Vereniging van Keurslagers organiseert elk jaar de rookworstkeuring, waarbij een onafhankelijke vakjury de rookworsten blind beoordeelt op de juiste ‘bite’, kleur, samenstelling, geur en smaak. Naast een uitgebreid juryrapport ontvangen alle winnaars een certificaat.

Om de goude bekroning te vieren, zij deze week de rookworstjes in de aanbieding twee halen= een betalen. (zolang de voorraad strekt). Daarnaast ontvangt ieder bij aankoop van deze aanbieding een voucher waarmee hij of zij kans maakt op een stamppotparty voor 20 personen of een van  de stamppotpakketten ter waarde van €50.

 

ROOKWORST

Jaap La Lau, Keurslager

Prins Bernhardstraat 21
2396GA Koudekerk aan den Rijn
0713416426

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten