Botermals rundvlees

Botermals rundvlees is één van de pijlers van de Keurslagers. Eigenlijk wel logisch als je bedenkt hoe lekker rundvlees is. En dan hebben we het zeker niet alleen over de kogelbiefstuk en het rundergehakt, maar ook over al dat heerlijke stoofvlees dat het rund ons biedt.

Zoals het ’n vakman betaamt, staat bij ons de zorg voor de beste kwaliteit vlees hoog in ’t vaandel. Daarom houden we de inkoop van ons rundvlees graag in eigen hand. Dit vlees voldoet aan speciale eisen op het gebied van afkomst, voeding, gezondheid en welzijn. Hierdoor weet je dat je bij de Keurslager altijd verzekerd bent van een veilig en vertrouwd stukje rundvlees.

Robuust is puur lekker Hollands rundvlees. Botermals en excellent van smaak. Robuust staat voor ambachtelijke kwaliteit. De duurzamewijze waarop is omgegaan met dierwelzijn, voeding en milieu garanderen het bijzondere karakter van Robuust rundvlees en verklarende uitstekende smaak.

Botermals rundvlees
Duurzaamheid van de totale keten

Duurzaamheid van de totale keten

Alleen rundvlees van volwassen runderen die afkomstig zijn van een gecertificeerd vleesveebedrijf komen in aanmerking voor het Robuust kwaliteitsmerk. KDR steunt samen met de Nederlandse vleesveesector initiatieven om het aantal natuurlijke geboorten bij luxe vleesrassen te vergroten.

KDR kiest voor duurzaamheid van de totale keten ten gunste van het welzijn en de gezondheid van de dieren, het verantwoord en duurzaam omgaan met het milieu en grondstoffen en ten gunste van een duurzame bedrijfsvoering van de vleesveebedrijven. Duurzamer kan bijna niet!

Keten Duurzaam Rundvlees

Op11 november 2013 heeft Keurslager Jaap La Lau, te Koudekerk aan den Rijn, een overeenkomst gesloten met de Stichting Keten Duurzaam Rundvlees. Dit betekent dat vanaf dat moment Keurslager Jaap La Lau zich verplicht om al het rundvlees dat in zijn Keurslagerij verkocht wordt, te laten voldoen aan de regels verbonden aan het keurmerk “Keten Duurzaam Rundvlees”, dus van rundergehakt, hamburger en riblap tot en met de haasbiefstuk.

Uitgangspunten KDR

De “Keten Duurzaam Rundvlees” is gebaseerd op de volgende 4 transparante uitgangspunten:

  • Dierenwelzijn, gehouden in Nederland, hoge Kwaliteit en duurzaamheid.
  • Zo zijn castratie en brandmerken absoluut verboden, wordt weidegang in de zoogperiode als vanzelfsprekend geacht en is vee dat wordt gehouden op uitsluitend betonnen roosters uitgesloten van deelname.
  • De melk die een zoogkoe produceert is uitsluitend bestemd voor haar eigen kalf. Samen begrazen ze een groot deel van het jaar de natuurgebieden in Nederland. De stieren verblijven na de zoogperiode in ruime (stro)hokken. Ook de volwassen koeien hebben tijdens de afmestfase de beschikking over ruime (stro)hokken, zachte en droge ligplekken, frisse lucht en natuurlijk daglicht.
  • Alle runderen krijgen een uitgebalanceerde combinatie van ruwvoer en een beperkte hoeveelheid krachtvoer.
Uitgangspunten KDR

Jaap La Lau, Keurslager

Prins Bernhardstraat 21
2396GA Koudekerk aan den Rijn
0713416426

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten